Dip miętowy z jogurtem i olejem lnianym

//, Przyjęcia/Dip miętowy z jogurtem i olejem lnianym

Dip miętowy z jogurtem i olejem lnianym

Porcja: 3-4 osoby
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • Jogurt naturalny – 250 ml,
  • ½ szklanki świeżych liści mięty,
  • 1 łyżka soku z limonki – 15 ml,
  • ½ świeżej papryczki chili,
  • 1 łyżka oleju lnianego LenVitol – 15 ml,
  • Sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Olej wymieszać z jogurtem (można użyć miksera). Liście mięty posiekać i dodać do jogurtu. Papryczkę chili dokładnie umyć, usunąć nasiona i drobno posiekać, wycisnąć sok z limonki. Paprykę i sok dodać do jogurtu i dokładnie wymieszać. Całość doprawić pieprzem i solą.

 

 

 

By | 2016-08-08T13:24:59+02:00 8 lipca 2016|Dipy i sosy, Przyjęcia|0 Comments

Leave A Comment