Dip z wędzonym łososiem, szczypiorkiem i olejem lnianym

//, Przyjęcia/Dip z wędzonym łososiem, szczypiorkiem i olejem lnianym

Dip z wędzonym łososiem, szczypiorkiem i olejem lnianym

Porcja: 3-4 osoby
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • ser biały chudy – 250 g,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego – 30 g,
  • wędzony łosoś – 200 g,
  • 1 łyżka oleju lnianego LenVitol – 15 g,
  • szczypiorek
  • sól i pierz do smaku.

Przygotowanie:

Dokładnie zblendować ser z olejem lnianym, jogurtem oraz olejem. Szczypiorek drobno posiekać. Dodać wędzonego łososia i szczypiorek do sera i dalej blendować. Całość można doprawić pieprzem oraz solą.

By | 2016-08-08T13:56:57+02:00 14 czerwca 2016|Dipy i sosy, Przyjęcia|0 Comments

Leave A Comment