Dressing orzechowo – cytrynowy z olejem lnianym

///Dressing orzechowo – cytrynowy z olejem lnianym

Dressing orzechowo – cytrynowy z olejem lnianym

Porcja: 3-4 osoby
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • ¾ szklanki jogurtu naturalnego – 200 g,
  • 1 łyżka oleju lnianego LenVitol – 15 g,
  • orzechy włoskie – 15 g,
  • 1 łyżka soku z cytryny – 6 g,
  • ½ łyżeczki cukru trzcinowego –  2,5 g,
  • ½ łyżeczki kardamonu – 2,5 g
  • sól do smaku.

Przygotowanie:

Posiekać orzechy włoskie. W naczyniu zblendować jogurt naturalny z olejem lnianym. Dodać rozdrobnione orzechy, sok z cytryny i kardamon. Doprawić solą i cukrem trzcinowym,  a następnie odstawić na 15 min. do lodówki.

By | 2016-09-07T14:17:41+02:00 1 września 2016|Dipy i sosy|0 Comments

Leave A Comment