Jajka curry

Jajka curry

Czas: ok. 15 minut
Porcja: 5 osób
Poziom trudności: łatwy

Składniki potrzebne do przygotowania jajek curry:

  • Jaja – 5 sztuk,
  • 1 łyżeczka Curry – 5 g.,
  • Szalotka – 2 średnie sztuki,
  • 5 łyżek majonezu z oleju lnianego LenVitol® – 75 ml.

Przygotowanie jajek curry:

Ugotować jajka na twardo. Obrać, przekroić ostrym nożem na połówki wzdłuż dłuższej krawędzi. Wyjąć żółtka z białek, nie uszkadzając ich. Szalotki, żółtka, majonez oraz curry zblendować. Przy pomocy szprycy cukierniczej nakładać pastę jajeczną do białek. Schłodzić w lodówce.

By | 2016-03-01T20:24:30+01:00 29 lutego 2016|Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Leave A Comment