Jajka z ziołowym kremem

//, Wielkanoc/Jajka z ziołowym kremem

Jajka z ziołowym kremem

Czas: ok. 15 minut
Porcja: 4 osoba
Poziom trudności: średni

Składniki potrzebne do przygotowania jajek z ziołowym kremem:

  • Jajka na twardo – 6 sztuk,
  • 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml.,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego – 45 ml.,
  • 3 łyżki szczypiorku/koperku siekanego – 45 g.,
  • 4 łyżki kiełków rzodkiewki – 60 g.,
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie jajek z ziołowym kremem:

Ugotowane na twardo jajka przekrój ostrym nożem na pół, nie uszkadzając skorupek. Z każdej połówki ostrożnie wyciągnij żółtko oraz białko, pokrój w drobną kosteczkę i przełóż do miseczki.

Dodaj jogurt naturalny oraz olej lniany LenVitol® i wszystko razem wymieszaj. Do masy dodaj posiekany szczypiorek, koperek i kiełki rzodkiewki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Nafaszeruj połówki skorupek i udekoruj zieleniną.

By | 2016-03-01T20:44:21+01:00 29 lutego 2016|Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Leave A Comment