Krem czekoladowy z awokado

/, Olej Lniany Przepisy, Śniadanie/Krem czekoladowy z awokado

Krem czekoladowy z awokado

Porcja: 1-2 osoby
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Poziom trudności: łatwy

Składniki potrzebne do kremu czekoladowego z awokado:

  • 1 awokado – 140 g,
  • karob jasny – 10 g,
  • orzechy laskowe – 10 g,
  • 1 łyżka oleju lnianego LenVitol – 15 ml,
  • przyprawy korzenne – 2 g,
  • szczypta soli do smaku.

Przygotowanie kremu czekoladowego z awokado:

Awokado przekroić na pół, pozbyć się pestki, wydrążyć łyżką miąższ i rozdrobnić wszystko w miseczce widelcem, dodając powoli olej lniany. Orzechy laskowe drobno posiekać, dodać do awokado razem z karobem i przyprawami. Całość dobrze wymieszać do połączenia się składników.

By | 2016-08-05T12:29:41+02:00 29 maja 2016|Deser, Olej Lniany Przepisy, Śniadanie|0 Comments

Leave A Comment