Czas: ok. 15 minut
Porcja: 4 osoba
Poziom trudności: łatwy
Składniki potrzebne do przygotowania jajek faszerowanych pieczarkami:
- Jajka na twardo- 6 szt.,
- Pieczarki – 6 szt.,
- Cebula biała – ½ szt.,
- 2 łyżki pietruszki zielone – 30 g.,
- 2 łyżeczki oleju ryżowego – 10 ml.,
- 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml.,
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie jajek faszerowanych pieczarkami:
Pieczarki i cebulę posiekaj w drobną kostkę a następnie podsmaż na oleju ryżowym przez ok. 3-4 min. Ugotowane na twardo i obrane jajka przekrój na pół. Z każdej połówki ostrożnie wyciągnij żółtko i przełóż do miseczki, wymieszaj z olejem lnianym LenVitol®, podsmażonymi pieczarkami, pietruszką i przyprawami. Powstałym farszem napełniaj połówki jajek i udekoruj świeżą natką pietruszki.
Leave A Comment