Olej lniany LenVitol i jajka faszerowane pieczarkami

//, Video, Wielkanoc/Olej lniany LenVitol i jajka faszerowane pieczarkami

Olej lniany LenVitol i jajka faszerowane pieczarkami

Czas: ok. 15 minut
Porcja: 4 osoba
Poziom trudności: łatwy

Składniki potrzebne do przygotowania jajek faszerowanych pieczarkami:

  • Jajka na twardo- 6 szt.,
  • Pieczarki – 6 szt.,
  • Cebula biała – ½ szt.,
  • 2 łyżki pietruszki zielone – 30 g.,
  • 2 łyżeczki oleju ryżowego – 10 ml.,
  • 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml.,
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie jajek faszerowanych pieczarkami:

Pieczarki i cebulę posiekaj w drobną kostkę a następnie podsmaż na oleju ryżowym przez ok. 3-4 min. Ugotowane na twardo i obrane jajka przekrój na pół. Z każdej połówki ostrożnie wyciągnij żółtko i przełóż do miseczki, wymieszaj z olejem lnianym LenVitol®, podsmażonymi pieczarkami, pietruszką i przyprawami. Powstałym farszem napełniaj połówki jajek i udekoruj świeżą natką pietruszki.

By | 2018-02-05T12:24:15+02:00 1 marca 2016|Śniadanie, Video, Wielkanoc|0 Comments

Leave A Comment