Pasta śledziowa

Pasta śledziowa

Porcja: 1-2 osoby
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Poziom trudności: łatwy

Składniki potrzebne do przygotowania pasty śledziowej:

  • filet śledziowy,
  • 1 jajko,
  • ogórek kiszony,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego – 30 ml,
  • łyżka oleju lnianego LenVitol® – 15 ml,
  • mała cebula.
  • sól, pieprz do smaku,
  • koperek do dekoracji.

Przygotowanie pasty śledziowej:

Ugotowane na twardo jajko rozdrobnić, filet śledziowy, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Całość wymieszać z jogurtem i olejem lnianym. Doprawić do smaku solą i pieprzem, można udekorować kawałkiem śledzia i koperkiem.

By | 2016-03-01T20:53:29+01:00 29 lutego 2016|Kolacja|0 Comments

Leave A Comment