Boże Narodzenie

//Boże Narodzenie
21 11, 2016

Ciasteczka Oleo z olejem lnianym LenVitol

By | 2018-02-05T12:22:33+02:00 21 listopada 2016|Boże Narodzenie, Deser, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 45 minut Poziom trudności: średni Prosty sposób na pyszne ciasteczka bez pieczenia. Składniki: Masa kakaowa: 1 ½ szklanki migdałów ½ szklanki mleka pełnego w proszku 5 łyżek kakao 4 łyżki miodu 2 łyżki oleju lnianego LenVitol 4 łyżki oleju kokosowego tłoczonego na zimno sól do smaku (szczypta) cukier puder [...]

18 11, 2016

Paszteciki z kapustą i grzybami

By | 2016-11-18T10:44:07+02:00 18 listopada 2016|Boże Narodzenie, Obiad, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny Poziom trudności: średni Składniki: 40 dag kiszonej kapusty 30 dag suszonych grzybów duża cebula 20 g oleju ryżowego 2 sztuki gotowego ciasta francuskiego sól, pieprz, cukier, kminek 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® opcjonalnie do zagęszczenia: bułka tarta ze złocistym lnem mielonym Oleofarm szczypta sezamu Przygotowanie: Kiszoną kapustę [...]

18 11, 2016

Rolmopsy śledziowe z jabłkiem i cynamonem

By | 2016-11-18T10:19:21+02:00 18 listopada 2016|Boże Narodzenie, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: 10 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: 8 filetów śledziowych 3 kwaśne, twarde jabłka 3 łyżeczki cynamonu 1 cytryna 1 łyżka rafinowanego oleju ryżowego pieprz, cukier, opcjonalnie szczypta soli 1 czerwona cebula, pokrojona w kostkę 200 ml soku jabłkowego 2 łyżki oleju lnianego LenVitol Przygotowanie: Filety śledziowe przebrać, umyć, ułożyć w [...]

18 11, 2016

Surówka z kiszonej kapusty

By | 2016-11-18T10:09:00+02:00 18 listopada 2016|Boże Narodzenie, Obiad|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: 10 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: 30 dag kapusty kiszonej 1/3 cebuli małe jabłko 3 łyżki oleju lnianego LenVitol cukier, sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę, jeśli za słona, wypłukać, odcisnąć z nadmiaru wody, połączyć z pokrojonymi w drobną kostkę cebulą i  jabłkiem. Doprawić cukrem, solą i pieprzem, do uzyskania kwaśno-słodkiego smaku. [...]

16 11, 2016

Kutia z olejem lnianym

By | 2016-11-18T11:01:49+02:00 16 listopada 2016|Bez kategorii, Boże Narodzenie, Deser|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 1 godzina Poziom trudności: łatwy Składniki: 1 szklanka łuskanej pszenicy 1 szklanka maku 1 szklanka mleka 3 łyżki miodu 3 łyżki oleju lnianego LenVitol 100 g przesiekanych orzechów włoskich 100 g przesiekanych orzechów laskowych 100 g przesiekanych migdałów 100 g przesiekanych fig 100 g rodzynek 1 łyżka stołowa Amaretto [...]

16 11, 2016

Tradycyjny majonez grzybowy z olejem lnianym

By | 2016-11-18T15:36:05+02:00 16 listopada 2016|Boże Narodzenie, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 20 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: ½ szklanki oleju lnianego LenVitol 2 żółtka 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka miodowej musztardy 3 łyżeczki soku z cytryny ¼łyżeczki cukru trzcinowego pieprz, sól 1 łyżka zmielonych suszonych grzybów: podgrzybki/ prawdziwki Przygotowanie: Żółtka ubić na najwyższych obrotach miksera. Następnie dolać olej lniany [...]

16 11, 2016

Barszcz czerwony na zakwasie

By | 2016-11-16T11:46:50+02:00 16 listopada 2016|Boże Narodzenie|0 Comments

Porcja: 4-6 osoby Czas przygotowania: ok. 1 godziny Poziom trudności: średni Składniki: zakwas buraczany przygotowany 5-7 dni wcześniej: 1 kg buraków główka czosnku do 1,5 litra wody 1,5 łyżki soli kromka razowego chleba 1 litr wody 2 marchewki 2 pietruszki por 1/3 selera nać selera i pietruszki kilka liści lubczyka 4 ziarna ziela angielskiego 4 [...]

16 11, 2016

Trufle bakaliowe z olejem lnianym LenVitol

By | 2016-11-18T11:00:49+02:00 16 listopada 2016|Boże Narodzenie, Deser, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny Poziom trudności: średni Składniki: orzechy włoskie, daktyle, migdały, morele, wiórki kokosowe – po 30 g każdego 1 łyżka stołowa oleju lnianego LenVitol 2 łyżki stołowe mleka kokosowego 2 łyżki wody przegotowanej laska wanilii, przyprawa do pierników, cynamon – zależnie od smaku Przygotowanie: Orzechy oraz bakalie zalać wodą [...]

17 11, 2015

Zielone i czerwone ruskie pierogi z omastą z oleju lnianego

By | 2018-02-05T12:28:38+02:00 17 listopada 2015|Boże Narodzenie, Video|0 Comments

Składniki potrzebne do przygotowania pierogów Ciasto na pierogi 500 g mąki pełnoziarnistej lub zwykłej 1 łyżeczka soli 3-4 łyżki oliwy z oliwek Szklanka gorącej wody Pół opakowania rozmrożonego szpinaku 2 buraki Farsz do pierogów 200 g białego twarogu 200 g ugotowanych w łupinach ziemniaków 1 cebula Olej ryżowy Oleofarm Sól, pieprz [...]