Kolacja

18 11, 2016

Sałatka z buraczków z olejem lnianym LenVitol

By | 2016-11-18T15:59:23+02:00 18 listopada 2016|Dipy i sosy, Kolacja, Obiad, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: Sałatki: 3-4 buraki 1 gruszka 80 g rukoli 50 g sera typu feta Sos: 2 łyżki oleju lnianego LenVitol 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Buraki ugotować do miękkości, a po ostygnięciu [...]

29 02, 2016

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

By | 2016-03-01T20:51:23+02:00 29 lutego 2016|Kolacja, Śniadanie|0 Comments

Porcja: 1-2 osoby Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania pasty jajecznej ze szczypiorkiem: 2 jajka ugotowane na twardo, 6 łyżeczek jogurtu naturalnego – 30 ml, łyżka oleju lnianego LenVitol® - 15 ml, łyżka pokrojonego szczypiorku – 15 g, łyżeczka lnu mielonego Oleofarm® – 5 g, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie pasty [...]

29 02, 2016

Pasta z awokado

By | 2016-03-01T20:52:00+02:00 29 lutego 2016|Kolacja, Śniadanie|0 Comments

Porcja: 1-2 osoby Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania pasty z awokado: 1 średnie awokado bez pestki, jajko ugotowane na twardo, ząbek czosnku, łyżka posiekanej natki pietruszki – 15 g, sok z ½ limonki, łyżeczka oleju lniany LenVitol® – 5 ml, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie pasty z awokado: Obrane [...]

29 02, 2016

Pasta z dyni i sera twarogowego

By | 2016-03-01T20:52:38+02:00 29 lutego 2016|Kolacja, Śniadanie|0 Comments

Porcja: 1-2 osoby Czas przygotowania: ok. 45 minut Poziom trudności: średni Składniki potrzebne do przygotowania pasty z dyni i sera twarogowego: miąższ dyni – 150 g, chudy twaróg – 80 g, 1 łyżka miodu – 15 ml, łyżka oleju lnianego LenVitol® – 15 ml, łyżeczka lnu mielonego Oleofarm® – 5 g, łyżeczka pestek dyni – 5 g, [...]

29 02, 2016

Pasta śledziowa

By | 2016-03-01T20:53:29+02:00 29 lutego 2016|Kolacja|0 Comments

Porcja: 1-2 osoby Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania pasty śledziowej: filet śledziowy, 1 jajko, ogórek kiszony, 2 łyżki jogurtu naturalnego – 30 ml, łyżka oleju lnianego LenVitol® – 15 ml, mała cebula. sól, pieprz do smaku, koperek do dekoracji. Przygotowanie pasty śledziowej: Ugotowane na twardo jajko rozdrobnić, filet śledziowy, [...]

29 02, 2016

Pasta z wędzonym łososiem

By | 2016-03-01T20:53:46+02:00 29 lutego 2016|Kolacja|0 Comments

Porcja: 1-2 osoby Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania pasty z wędzonym łososiem: Chudy twaróg – 125 g, Wędzony łosoś w plastrach – 50 g, Jogurt naturalny 0% – 2 łyżki, 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml, Pieprz mielony i czerwona papryka w proszku do smaku. Przygotowanie pasty [...]