18 11, 2016

Sałatka z buraczków z olejem lnianym LenVitol

By | 2016-11-18T15:59:23+02:00 18 listopada 2016|Dipy i sosy, Kolacja, Obiad, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: Sałatki: 3-4 buraki 1 gruszka 80 g rukoli 50 g sera typu feta Sos: 2 łyżki oleju lnianego LenVitol 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Buraki ugotować do miękkości, a po ostygnięciu [...]

18 11, 2016

Paszteciki z kapustą i grzybami

By | 2016-11-18T10:44:07+02:00 18 listopada 2016|Boże Narodzenie, Obiad, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny Poziom trudności: średni Składniki: 40 dag kiszonej kapusty 30 dag suszonych grzybów duża cebula 20 g oleju ryżowego 2 sztuki gotowego ciasta francuskiego sól, pieprz, cukier, kminek 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® opcjonalnie do zagęszczenia: bułka tarta ze złocistym lnem mielonym Oleofarm szczypta sezamu Przygotowanie: Kiszoną kapustę [...]

18 11, 2016

Surówka z kiszonej kapusty

By | 2016-11-18T10:09:00+02:00 18 listopada 2016|Boże Narodzenie, Obiad|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: 10 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: 30 dag kapusty kiszonej 1/3 cebuli małe jabłko 3 łyżki oleju lnianego LenVitol cukier, sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę, jeśli za słona, wypłukać, odcisnąć z nadmiaru wody, połączyć z pokrojonymi w drobną kostkę cebulą i  jabłkiem. Doprawić cukrem, solą i pieprzem, do uzyskania kwaśno-słodkiego smaku. [...]

29 02, 2016

Klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem lnianym

By | 2016-03-01T20:49:27+02:00 29 lutego 2016|Obiad, Przyjęcia|0 Comments

Czas: ok. 30 minut Porcja: 2-4 osoby Poziom trudności: łatwy Składniki do sałatki jarzynowej z majonezem lnianym: 4 marchewki, 4 nieduże ziemniaki, 4 kiszone ogórki, 4 jajka, 1 cebula, 1 jabłko, 1 puszka groszku konserwowego – 400 g, 5 łyżek majonezu z oleju lnianego LenVitol® – 75 g, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie klasycznej sałatki [...]

28 02, 2016

Caprese z olejem lnianym

By | 2016-03-01T20:59:48+02:00 28 lutego 2016|Obiad|0 Comments

Porcja: 2 osoby Czas przygotowania: ok. 5 minut Poziom trudności: bardzo łatwy Składniki potrzebne do sałatki caprese z olejem lnianym: 1 opakowanie mozzarella, 2 średnie pomidory, 3-4 sztuki pomidorków koktajlowych, 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® - 30 ml, Sól morska, świeżo mielony pieprz do smaku, kilka lisków bazylii do deklaracji. Przygotowanie caprese z olejem lnianym: [...]

28 02, 2016

Szaszłyki caprese

By | 2016-03-01T20:59:09+02:00 28 lutego 2016|Obiad, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 4-6 osób Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: bardzo łatwy Składniki potrzebne do przygotowania szaszłyków caprese: 1 opakowanie mini mozzarelli, 3 gałązki pomidorków koktajlowych, 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® - 30 ml, Kilkanaście listków świeżej bazylii, Sól morska, świeżo mielony pieprz do smaku, Drewniane patyczki do szaszłyków lub wykałaczki. Przygotowanie szaszłyków caprese: Na [...]