Przyjęcia

21 11, 2016

Ciasteczka Oleo z olejem lnianym LenVitol

By | 2018-02-05T12:22:33+02:00 21 listopada 2016|Boże Narodzenie, Deser, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 45 minut Poziom trudności: średni Prosty sposób na pyszne ciasteczka bez pieczenia. Składniki: Masa kakaowa: 1 ½ szklanki migdałów ½ szklanki mleka pełnego w proszku 5 łyżek kakao 4 łyżki miodu 2 łyżki oleju lnianego LenVitol 4 łyżki oleju kokosowego tłoczonego na zimno sól do smaku (szczypta) cukier puder [...]

18 11, 2016

Sałatka z buraczków z olejem lnianym LenVitol

By | 2016-11-18T15:59:23+02:00 18 listopada 2016|Dipy i sosy, Kolacja, Obiad, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: Sałatki: 3-4 buraki 1 gruszka 80 g rukoli 50 g sera typu feta Sos: 2 łyżki oleju lnianego LenVitol 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Buraki ugotować do miękkości, a po ostygnięciu [...]

18 11, 2016

Paszteciki z kapustą i grzybami

By | 2016-11-18T10:44:07+02:00 18 listopada 2016|Boże Narodzenie, Obiad, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny Poziom trudności: średni Składniki: 40 dag kiszonej kapusty 30 dag suszonych grzybów duża cebula 20 g oleju ryżowego 2 sztuki gotowego ciasta francuskiego sól, pieprz, cukier, kminek 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® opcjonalnie do zagęszczenia: bułka tarta ze złocistym lnem mielonym Oleofarm szczypta sezamu Przygotowanie: Kiszoną kapustę [...]

18 11, 2016

Rolmopsy śledziowe z jabłkiem i cynamonem

By | 2016-11-18T10:19:21+02:00 18 listopada 2016|Boże Narodzenie, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: 10 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: 8 filetów śledziowych 3 kwaśne, twarde jabłka 3 łyżeczki cynamonu 1 cytryna 1 łyżka rafinowanego oleju ryżowego pieprz, cukier, opcjonalnie szczypta soli 1 czerwona cebula, pokrojona w kostkę 200 ml soku jabłkowego 2 łyżki oleju lnianego LenVitol Przygotowanie: Filety śledziowe przebrać, umyć, ułożyć w [...]

16 11, 2016

Tradycyjny majonez grzybowy z olejem lnianym

By | 2016-11-18T15:36:05+02:00 16 listopada 2016|Boże Narodzenie, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 20 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: ½ szklanki oleju lnianego LenVitol 2 żółtka 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka miodowej musztardy 3 łyżeczki soku z cytryny ¼łyżeczki cukru trzcinowego pieprz, sól 1 łyżka zmielonych suszonych grzybów: podgrzybki/ prawdziwki Przygotowanie: Żółtka ubić na najwyższych obrotach miksera. Następnie dolać olej lniany [...]

16 11, 2016

Trufle bakaliowe z olejem lnianym LenVitol

By | 2016-11-18T11:00:49+02:00 16 listopada 2016|Boże Narodzenie, Deser, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny Poziom trudności: średni Składniki: orzechy włoskie, daktyle, migdały, morele, wiórki kokosowe – po 30 g każdego 1 łyżka stołowa oleju lnianego LenVitol 2 łyżki stołowe mleka kokosowego 2 łyżki wody przegotowanej laska wanilii, przyprawa do pierników, cynamon – zależnie od smaku Przygotowanie: Orzechy oraz bakalie zalać wodą [...]

21 10, 2016

Koktajl jogurtowo – brzoskwiniowy

By | 2016-11-21T09:36:00+02:00 21 października 2016|Koktajle, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 2-4 osoby Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju lnianego LenVitol 5 brzoskwiń Przygotowanie: Brzoskwinie umyć, przekroić na pół, wyjąć pestkę i miąższ pokroić w ćwiartki. Do miksera wrzucamy jogurt, olej lniany oraz kawałki brzoskwiń. Długość miksowania zależy od preferencji – im krócej będziemy miksować, [...]

8 07, 2016

Dip miętowy z jogurtem i olejem lnianym

By | 2016-08-08T13:24:59+02:00 8 lipca 2016|Dipy i sosy, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 10 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: Jogurt naturalny – 250 ml, ½ szklanki świeżych liści mięty, 1 łyżka soku z limonki – 15 ml, ½ świeżej papryczki chili, 1 łyżka oleju lnianego LenVitol – 15 ml, Sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: Olej wymieszać z jogurtem (można użyć miksera). [...]

25 06, 2016

Tzatziki

By | 2016-08-08T15:48:15+02:00 25 czerwca 2016|Dipy i sosy, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 10 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: jogurt naturalny – 300 g, ogórek świeży  – ok. 150 g, 1-2 ząbki czosnku, 2 łyżki posiekanego koperku, 1 łyżka olej lniany LenVitol – 15 g, pieprz. Przygotowanie: Do jogurtu dodać koper i przeciśnięty przez praskę czosnek. Ogórek zetrzeć na tarce o dużych [...]

14 06, 2016

Dip z wędzonym łososiem, szczypiorkiem i olejem lnianym

By | 2016-08-08T13:56:57+02:00 14 czerwca 2016|Dipy i sosy, Przyjęcia|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 10 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: ser biały chudy – 250 g, 2 łyżki jogurtu naturalnego – 30 g, wędzony łosoś – 200 g, 1 łyżka oleju lnianego LenVitol – 15 g, szczypiorek sól i pierz do smaku. Przygotowanie: Dokładnie zblendować ser z olejem lnianym, jogurtem oraz olejem. Szczypiorek [...]