Śniadanie

3 08, 2017

Koktajl odżywczy bananowo-migdałowy z płatkami quinoa

By | 2017-08-03T16:53:15+02:00 3 sierpnia 2017|Koktajle, Olej Lniany Przepisy, przepisy dietetyk Mileny Nosek, Śniadanie|0 Comments

Porcja: 1 osoba Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: łatwy Składniki: 1 szklanka „mleka” migdałowego bez cukru, 2 miarki białka konopnego, 1 banan, sok z cytryny, 3 łyżki płatków quinoa, 1 łyżka płatków migdałowych, 1 łyżeczka oleju lnianego LenVitol®, świeże listki mięty Wykonanie: banana umyć, obrać ze skóry i podzielić na cząstki. Wszystkie składniki [...]

8 06, 2016

Owsianka z olejem lnianym LenVitol i owocami

By | 2016-08-08T10:01:53+02:00 8 czerwca 2016|Olej Lniany Przepisy, Śniadanie|0 Comments

Porcja: 1 osoba Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do owsianki z olejem lnianym: pół szklanki płatków owsianych. woda lub mleko; 1 łyżeczka miodu – 5 g, cynamon – szczypta do smaku, 1 łyżka oleju lnianego LenVitol – 15 ml, Sezonowe owoce np. truskawki, jagody, borówki – kilka sztuk. Przygotowanie owsianki: Płatki [...]

5 06, 2016

Orzeźwiający koktajl bananowy z pomarańczą i olejem lnianym

By | 2016-08-05T15:09:12+02:00 5 czerwca 2016|Deser, Koktajle, Olej Lniany Przepisy, Śniadanie|0 Comments

Porcja: 1 osoba Czas przygotowania: ok. 5 minut Poziom trudności: bardzo łatwy Składniki potrzebne do koktajlu bananowo-pomarańczowego: 1 pomarańcza – 240 g, 1 banan – 120 g, 3 obrane plasterki świeżego korzenia imbiru Woda – 100 ml, 2 łyżki oleju lnianego LenVitol – 30 ml, kilka listków mięty. Przygotowanie koktajlu bananowo-pomarańczowego: Pomarańczę i banana obieramy [...]

29 05, 2016

Krem czekoladowy z awokado

By | 2016-08-05T12:29:41+02:00 29 maja 2016|Deser, Olej Lniany Przepisy, Śniadanie|0 Comments

Porcja: 1-2 osoby Czas przygotowania: ok. 10 minut Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do kremu czekoladowego z awokado: 1 awokado – 140 g, karob jasny – 10 g, orzechy laskowe – 10 g, 1 łyżka oleju lnianego LenVitol – 15 ml, przyprawy korzenne – 2 g, szczypta soli do smaku. Przygotowanie kremu czekoladowego z awokado: Awokado [...]

8 04, 2016

Dip chrzanowy na bazie majonezu lnianego

By | 2016-08-08T16:16:30+02:00 8 kwietnia 2016|Dipy i sosy, Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 5 minut Poziom trudności: bardzo łatwy Składniki: 6 łyżek majonezu z oleju lnianego LenVitol, sok z jednej cytryny, 1 łyżka chrzanu – 15 g. Przygotowanie: Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą, aby powstał gęsty sos. Dip można podawać z wcześniej upieczonym schabem lub z warzywami.

1 03, 2016

Olej lniany LenVitol i jajka faszerowane pieczarkami

By | 2018-02-05T12:24:15+02:00 1 marca 2016|Śniadanie, Video, Wielkanoc|0 Comments

Czas: ok. 15 minut Porcja: 4 osoba Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania jajek faszerowanych pieczarkami: Jajka na twardo- 6 szt., Pieczarki - 6 szt., Cebula biała - ½ szt., 2 łyżki pietruszki zielone – 30 g., 2 łyżeczki oleju ryżowego – 10 ml., 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® - 30 ml., Sól, pieprz [...]

29 02, 2016

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

By | 2016-03-01T20:03:57+02:00 29 lutego 2016|Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Czas: ok. 15 minut Porcja: 4 osoby Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania jajek faszerowanych suszonymi pomidorami: Jajka na twardo - 6 szt., Suszone pomidory w oliwie - 5 szt., Bazylia świeża - kilka listków, 2 łyżki oleju lniany LenVitol® - 30 ml, Sól, pieprz, ostra papryka do smaku. Przygotowanie jajek faszerowanych suszonymi pomidorami: [...]

29 02, 2016

Jajka curry

By | 2016-03-01T20:24:30+02:00 29 lutego 2016|Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Czas: ok. 15 minut Porcja: 5 osób Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania jajek curry: Jaja - 5 sztuk, 1 łyżeczka Curry – 5 g., Szalotka - 2 średnie sztuki, 5 łyżek majonezu z oleju lnianego LenVitol® - 75 ml. Przygotowanie jajek curry: Ugotować jajka na twardo. Obrać, przekroić ostrym nożem na połówki wzdłuż [...]

29 02, 2016

Jajka z ziołowym kremem

By | 2016-03-01T20:44:21+02:00 29 lutego 2016|Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Czas: ok. 15 minut Porcja: 4 osoba Poziom trudności: średni Składniki potrzebne do przygotowania jajek z ziołowym kremem: Jajka na twardo – 6 sztuk, 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® - 30 ml., 3 łyżki jogurtu naturalnego – 45 ml., 3 łyżki szczypiorku/koperku siekanego – 45 g., 4 łyżki kiełków rzodkiewki – 60 g., Sól, pieprz [...]

29 02, 2016

Sałatka jajeczna z wędzonym łososiem

By | 2016-03-01T20:45:33+02:00 29 lutego 2016|Śniadanie|0 Comments

Czas: ok. 20 minut Porcja: 2 osoby Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do sałatki jajecznej z wędzonym łososiem: 6 jajek, Wędzony łosoś – 200 g, 4 łyżki majonezu z oleju lnianego LenVitol® - 45 g, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie sałatki jajecznej z wędzonym łososiem: Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone obieramy ze skorupek i kroimy [...]