Śniadanie

29 02, 2016

Koktajl rozgrzewający z chili

By | 2016-03-01T20:48:37+01:00 29 lutego 2016|Koktajle, Śniadanie|0 Comments

Czas: ok. 10 minut Porcja: 1 osoba Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania koktajlu rozgrzewającego z chili: Sok pomidorowy  – 230 ml, ½ łyżeczki posiekanej natki pietruszki – ok.2-3 g, ½ garści kiełek słonecznika – ok. 3-4 g, ½ sztuki papryczki czerwonej chili -5 g, 2 łyżeczki oleju lnianego LenVitol® – 10 g. Przygotowanie [...]

29 02, 2016

Sałatka z jajkiem, selerem i rzodkiewką

By | 2016-03-01T20:50:15+01:00 29 lutego 2016|Śniadanie|0 Comments

Czas: ok. 15 minut Porcja: 2 osoby Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do sałatki z jajkiem, selerem i rzodkiewką: 4 jajka, 1 pęczek rzodkiewki, twardy ser żółty [np. Bursztyn] – 100 g, 5 łyżek majonezu z oleju lnianego LenVitol® - 75 g, łodyga selera naciowego – ok. 45 g, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie sałatki [...]

29 02, 2016

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

By | 2016-03-01T20:51:23+01:00 29 lutego 2016|Kolacja, Śniadanie|0 Comments

Porcja: 1-2 osoby Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania pasty jajecznej ze szczypiorkiem: 2 jajka ugotowane na twardo, 6 łyżeczek jogurtu naturalnego – 30 ml, łyżka oleju lnianego LenVitol® - 15 ml, łyżka pokrojonego szczypiorku – 15 g, łyżeczka lnu mielonego Oleofarm® – 5 g, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie pasty [...]

29 02, 2016

Pasta z awokado

By | 2016-03-01T20:52:00+01:00 29 lutego 2016|Kolacja, Śniadanie|0 Comments

Porcja: 1-2 osoby Czas przygotowania: ok. 15 minut Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania pasty z awokado: 1 średnie awokado bez pestki, jajko ugotowane na twardo, ząbek czosnku, łyżka posiekanej natki pietruszki – 15 g, sok z ½ limonki, łyżeczka oleju lniany LenVitol® – 5 ml, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie pasty z awokado: Obrane [...]

29 02, 2016

Pasta z dyni i sera twarogowego

By | 2016-03-01T20:52:38+01:00 29 lutego 2016|Kolacja, Śniadanie|0 Comments

Porcja: 1-2 osoby Czas przygotowania: ok. 45 minut Poziom trudności: średni Składniki potrzebne do przygotowania pasty z dyni i sera twarogowego: miąższ dyni – 150 g, chudy twaróg – 80 g, 1 łyżka miodu – 15 ml, łyżka oleju lnianego LenVitol® – 15 ml, łyżeczka lnu mielonego Oleofarm® – 5 g, łyżeczka pestek dyni – 5 g, [...]

29 02, 2016

Pasta z kiełkami

By | 2016-03-01T20:54:35+01:00 29 lutego 2016|Śniadanie|0 Comments

Porcja: 1 osoba Czas przygotowania: ok. 5 minut Poziom trudności: bardzo łatwy Składniki potrzebne do przygotowania pasty z kiełkami: Chudy twaróg – 125 g, 2 łyżki jogurtu naturalnego 0% – 30 ml, Garść kiełków słonecznika – ok. 10 g, 1 łyżeczka siemienia lnianego złocistego Oleofarm – 5 g, 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml, [...]

29 02, 2016

Serek wiosenny

By | 2016-03-11T13:51:10+01:00 29 lutego 2016|Olej Lniany Przepisy, Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Porcja: 1 osoba Czas przygotowania: ok. 5 minut Poziom trudności: bardzo łatwy Składniki potrzebne do przygotowania serka wiosennego: Chudy twaróg – 125 g, Łyżeczka posiekanego szczypiorku – 5 g, 4-6 sztuk rzodkiewek, 2 łyżki jogurtu naturalnego 0% – 30 ml, 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml, Sól do smaku. Przygotowanie serka wiosennego: Twaróg, jogurt [...]

28 02, 2016

Rozgrzewająca pasta z imbirem i pieprzem

By | 2016-03-01T20:56:55+01:00 28 lutego 2016|Śniadanie|0 Comments

Porcja: 1-2 osoby Czas przygotowania: ok. 5 minut Poziom trudności: bardzo łatwy Składniki potrzebne do pasty z imbirem i pieprzem: Twaróg chudy – 125 g, ½ łyżeczki świeżego tartego imbiru – ok. 2,5 g, 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml, Świeżo zmielony pieprz do smaku. Przygotowanie pasty z imbirem i pieprzem: Twaróg zmiksować z [...]