Wielkanoc

8 04, 2016

Dip chrzanowy na bazie majonezu lnianego

By | 2016-08-08T16:16:30+02:00 8 kwietnia 2016|Dipy i sosy, Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Porcja: 3-4 osoby Czas przygotowania: ok. 5 minut Poziom trudności: bardzo łatwy Składniki: 6 łyżek majonezu z oleju lnianego LenVitol, sok z jednej cytryny, 1 łyżka chrzanu – 15 g. Przygotowanie: Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą, aby powstał gęsty sos. Dip można podawać z wcześniej upieczonym schabem lub z warzywami.

1 03, 2016

Olej lniany LenVitol i jajka faszerowane pieczarkami

By | 2018-02-05T12:24:15+02:00 1 marca 2016|Śniadanie, Video, Wielkanoc|0 Comments

Czas: ok. 15 minut Porcja: 4 osoba Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania jajek faszerowanych pieczarkami: Jajka na twardo- 6 szt., Pieczarki - 6 szt., Cebula biała - ½ szt., 2 łyżki pietruszki zielone – 30 g., 2 łyżeczki oleju ryżowego – 10 ml., 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® - 30 ml., Sól, pieprz [...]

29 02, 2016

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

By | 2016-03-01T20:03:57+02:00 29 lutego 2016|Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Czas: ok. 15 minut Porcja: 4 osoby Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania jajek faszerowanych suszonymi pomidorami: Jajka na twardo - 6 szt., Suszone pomidory w oliwie - 5 szt., Bazylia świeża - kilka listków, 2 łyżki oleju lniany LenVitol® - 30 ml, Sól, pieprz, ostra papryka do smaku. Przygotowanie jajek faszerowanych suszonymi pomidorami: [...]

29 02, 2016

Majonez z oleju lnianego

By | 2016-03-01T20:07:40+02:00 29 lutego 2016|Przyjęcia, Wielkanoc|0 Comments

Czas: ok. 25 minut Porcja: 300 ml. Poziom trudności: średni Składniki potrzebne do przygotowania majonezu z oleju lnianego: Surowe żółtko jaja – 4 szt. Szklanka oleju lnianego LenVitol® - 250 ml, 1 łyżka soku z cytryny – 15 ml., Sól, pieprz, cukier do smaku. Przygotowanie majonezu z oleju lnianego: Jajka dokładnie umyj i sparz. Żółtka [...]

29 02, 2016

Jajka curry

By | 2016-03-01T20:24:30+02:00 29 lutego 2016|Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Czas: ok. 15 minut Porcja: 5 osób Poziom trudności: łatwy Składniki potrzebne do przygotowania jajek curry: Jaja - 5 sztuk, 1 łyżeczka Curry – 5 g., Szalotka - 2 średnie sztuki, 5 łyżek majonezu z oleju lnianego LenVitol® - 75 ml. Przygotowanie jajek curry: Ugotować jajka na twardo. Obrać, przekroić ostrym nożem na połówki wzdłuż [...]

29 02, 2016

Jajka z ziołowym kremem

By | 2016-03-01T20:44:21+02:00 29 lutego 2016|Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Czas: ok. 15 minut Porcja: 4 osoba Poziom trudności: średni Składniki potrzebne do przygotowania jajek z ziołowym kremem: Jajka na twardo – 6 sztuk, 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® - 30 ml., 3 łyżki jogurtu naturalnego – 45 ml., 3 łyżki szczypiorku/koperku siekanego – 45 g., 4 łyżki kiełków rzodkiewki – 60 g., Sól, pieprz [...]

29 02, 2016

Serek wiosenny

By | 2016-03-11T13:51:10+02:00 29 lutego 2016|Olej Lniany Przepisy, Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Porcja: 1 osoba Czas przygotowania: ok. 5 minut Poziom trudności: bardzo łatwy Składniki potrzebne do przygotowania serka wiosennego: Chudy twaróg – 125 g, Łyżeczka posiekanego szczypiorku – 5 g, 4-6 sztuk rzodkiewek, 2 łyżki jogurtu naturalnego 0% – 30 ml, 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml, Sól do smaku. Przygotowanie serka wiosennego: Twaróg, jogurt [...]