Porcja: 3-4 osoby
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Sałatki:
- 3-4 buraki
- 1 gruszka
- 80 g rukoli
- 50 g sera typu feta
Sos:
- 2 łyżki oleju lnianego LenVitol
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Buraki ugotować do miękkości, a po ostygnięciu obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Rukolę umyć, osuszyć i ułożyć na
talerzu. Gruszkę umyć, obrać i pokroić w plasterki. Na talerzu z rukolą ułożyć pokrojone buraki i gruszkę, dodać rozdrobnioną fetę. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem, wymieszać.
Leave A Comment