Serek wiosenny

Serek wiosenny

Porcja: 1 osoba
Czas przygotowania: ok. 5 minut
Poziom trudności: bardzo łatwy

Składniki potrzebne do przygotowania serka wiosennego:

  • Chudy twaróg – 125 g,
  • Łyżeczka posiekanego szczypiorku – 5 g,
  • 4-6 sztuk rzodkiewek,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 0% – 30 ml,
  • 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml,
  • Sól do smaku.

Przygotowanie serka wiosennego:

Twaróg, jogurt i olej zmiksować na gładką masę. Dodać posiekany szczypiorek i pokrojoną rzodkiewkę. Twarożek można doprawić do smaku odrobiną soli.

By | 2016-03-11T13:51:10+01:00 29 lutego 2016|Olej Lniany Przepisy, Śniadanie, Wielkanoc|0 Comments

Leave A Comment