Surówka z kiszonej kapusty

//, Obiad/Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Porcja: 3-4 osoby
Czas przygotowania: 10 minut
Poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 1/3 cebuli
  • małe jabłko
  • 3 łyżki oleju lnianego LenVitol
  • cukier, sól, pieprz

Przygotowanie:

Kapustę, jeśli za słona, wypłukać, odcisnąć z nadmiaru wody, połączyć z pokrojonymi w drobną kostkę cebulą i  jabłkiem. Doprawić cukrem, solą i pieprzem, do uzyskania kwaśno-słodkiego smaku. Polać olejem i dokładnie wymieszać, zostawić w lodówce do połączenia smaków na 30 min. Surówka idealnie pasuje do pieczonej ryby.

By | 2016-11-18T10:09:00+02:00 18 listopada 2016|Boże Narodzenie, Obiad|0 Comments

Leave A Comment