Szaszłyki caprese

Szaszłyki caprese

Porcja: 4-6 osób
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Poziom trudności: bardzo łatwy

Składniki potrzebne do przygotowania szaszłyków caprese:

  • 1 opakowanie mini mozzarelli,
  • 3 gałązki pomidorków koktajlowych,
  • 2 łyżki oleju lnianego LenVitol® – 30 ml,
  • Kilkanaście listków świeżej bazylii,
  • Sól morska, świeżo mielony pieprz do smaku,
  • Drewniane patyczki do szaszłyków lub wykałaczki.

Przygotowanie szaszłyków caprese:

Na patyczki nadziewaj naprzemiennie pomidorka, kulkę mozzarelli i listek bazylii. Gotowe szaszłyki ułóż na desce do krojenia, polej je olejem lnianym oraz oprósz solą i pieprzem. Szaszłyki możesz ułożyć na talerzu lub włożyć do wysokiej szklanki.

By | 2016-03-01T20:59:09+01:00 28 lutego 2016|Obiad, Przyjęcia|0 Comments

Leave A Comment