Trufle bakaliowe z olejem lnianym LenVitol

//, Deser, Przyjęcia/Trufle bakaliowe z olejem lnianym LenVitol

Trufle bakaliowe z olejem lnianym LenVitol

Porcja: 3-4 osoby
Czas przygotowania: ok. 1,5 godziny
Poziom trudności: średni

Składniki:

  • orzechy włoskie, daktyle, migdały, morele, wiórki kokosowe – po 30 g każdego
  • 1 łyżka stołowa oleju lnianego LenVitol
  • 2 łyżki stołowe mleka kokosowego
  • 2 łyżki wody przegotowanej
  • laska wanilii, przyprawa do pierników, cynamon – zależnie od smaku

Przygotowanie:

Orzechy oraz bakalie zalać wodą wymieszaną z mlekiem kokosowym i odstawić na 2 h. Po wyznaczonym czasie należy je odsączyć na sitku, posiekać w kielichu robota kuchennego (ale nie na gładką masę), dodać olej lniany LenVitol, wiórki kokosowe oraz wybrane przyprawy. Całość dobrze wymieszać. Z masy formować kuki i odstawić je na 1 – 2 godz. do lodówki. Kulki można wkładać do ozdobnych małych papierowych papilotek.

WSKAZÓWKA: jeśli masa jest zbyt sucha, należy dodać mleka kokosowego.

By | 2016-11-18T11:00:49+01:00 16 listopada 2016|Boże Narodzenie, Deser, Przyjęcia|0 Comments

Leave A Comment